Ragwear Vegan

 
Ragwearin tarina alkoi 1990-luvun loppupuolella Saksassa, pienessä kylpyläkaupunki Wiesbadenissa. Holger Brodkorb oli inspiroitunut paikallisesta skeittikulttuurista ja hän ajatteli että hän voisi tehdä vaatteita jotka olisivat parempi laatuisia, paremman näköisiä ja parempi laatuisia.
 
Holgerille on aina ollut tärkeätä tuottaa vaatteet sekä asusteet kestävän kehityksen mukaisesti.
 
Ragwear Vegan-sarjan tuotteet on valmistettu luonnon materiaaleista, kuten orgaanisesta puuvillasta ( GOTS sertifioidusta), joka tarkoittaa että sen viljelyssä ei ole käytetty tuholais,-sieni-ja kasvimyrkkyjä. Käytämme vaatteissamme lisäksi bambuviskoosia sekä kierrätettyä polyesteria. Vaatteiden patchit on valmistettu keinotekoisesta nahasta ja napit tehdään kookoksen kuorista.
 
Ragwear Vegan pyrkii aktiivisesti lisäämään tietoisuutta kemikaalien vaikutuksista ympäristöön, kuten esimerkiksi ilmastoon ja luontoon. Massatuotanto on yksi maailman keskeisimmistä ongelmista. Sillä on useita negatiivisia vaikutuksia ympäristöön ja yhteisöihin. Sen lisäksi että se vaikuuttaa eläinten kärsimykseen se saastuttaa muun muassa vesistöjä ja maaperää.
Kaikki Ragwear Vegan tuotteet on pakattu täysin biohajoaviin pakkauksiin, eli ne voidaan hävittää kompostijätteenä. Ragwear Vegan on ollut edelläkävijänä vähentämässä muovin käyttöä vaateteollisuudessa.
Vaatteet on tuotettu yli 15 vuoden ajan saman yhteistyökumppanin kanssa Kiinan Shandongissa.
 
Yhteistyön perustana on ollut halu parantaa vaateteollisuutta sekä siihen liittyviä työ-ja tuotanto-olosuhteita.
 
Tehtaan työntekijöiden lapsille on järjestetty sisäiset päiväkodit ja punaisena lankana on työntekijöiden arvostus. Tehtaassa ei käytetä lapsityövoimaa tai teetetä liikaa tai liian vähän töitä, ja työntekijöille maksetaan oikeudenmukaista palkkaa. Tehdas on läpäissyt BSCI-tarkastuksen.
 
BSCI on yritysvastuujärjestelmä, jonka tehtävänä on valvoa työntekijöiden työoikeuksia. Se pohjaa Kansainvälisen työjärjestön (ILO) työoikeuksia koskeviin julistuksiin ja sopimuksiin, Yhdistyneiden kansakuntien (YK) ohjeisiin, jotka koskevat ihmisoikeuksia yritystoiminnassa sekä Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) ohjeisiin ylikansallisille yrityksille.
 
Ragwear Vegan sai ensimmäisenä streetvaatemerkkinä maailman suurimman kansainvälisen eläinten oikeuksia puolustavan järjestön PETAn sertifikaatin vegaanina tuotebrändinä. Emme ajattele että jokainen kääntyisi vegaaniksi juuri nyt vaan olemme vakuuttuneita että yhdenkään eläimen ei tulisi kuolla muodin takia!
 
Vaatetuotannon sertifikaattien ideana on antaa puolueetonta tietoa vaatteen ekologisuudesta ja eettisyydestä. Ilman sertifikaatteja kuluttajan on lähes mahdotonta saada tietoa esimerkiksi tuotteen valmistustavoista.
 
Sertikaatit kannustavat valitsemaan ympäristöystävällisempiä tuotteita. Luotettavimpia sertifikaatteja valvoo ulkoinen taho, kuten tyypillisesti luonnonsuojelujärjestö tai tekstiilialan järjestö. Valvotuilla merkeillä on yhteisesti sovitut kriteerit, jotka tuotteen täytyy täyttää.
 
Born in Wiesbaden.. Raised in Prague.. 21 years in the making…
Ragwear’s story begins in the end of the 1990’s in a little German spa town called Wiesbaden, where streetwear importer Holger Brodkorb was inspired by the local skate scene, but thought he could make better quality, better looking, better value clothing.
And then blah blah blah a whole bunch of other stuff happened, and now we’re in Prague, designing streetwear that we think you’d look nice in.
By the way: as of now Ragwear is certified with animal rights group PETA’s “approved vegan” label. Not only ‘cause everybody’s vegan right now – we’re doing it, because we are convinced that not a single animal should die for such a thing as fashion. Thus our patches are made of artificial leather, buttons out of coconuts and all our colors have not been animal-tested. Our organic line is cool & sustainable, styles are made of recycled polyester and finest organic cotton for which no pesticides has been used and that keeps water consumption and pollution at a minimal. Feels good, wears good. What goes around comes around!